Här kan du lägga patiens online

Det finns fler än några få positiva aspekter hos patiens. Några av dessa är att du kan spela utan en motståndare, att det inte krävs någonting utöver en vanlig kortlek, att reglerna vanligtvis är ganska lätta att lära sig samt att det finns så många patienser att välja mellan.

Just spelet Harpan har blivit en av de mest populära patienserna som finns, och det är inte svårt att se varför. Du kan lära dig reglerna på bara några minuter, och tack vare dess olika svårighetsgrader kan både de erfarna och oerfarna få ut mycket av spelet. Hur kommer du dock igång med patiens och vad bör du veta om spelet? Dessa frågor ska vi nu besvara!

Lägg patiens utan en fysisk kortlek

Är det möjligt att lägga patiens även om du inte har en kortlek? Visst är det så! Populära patienser såsom Harpan finns ofta redan installerade på många datorer, men även om detta inte skulle vara fallet kan du vända dig till din webbläsare. Det finns nämligen sajter på nätet som tillåter dig att lägga Harpan online utan att ens behöva betala en krona. Det är också på dessa sajter som du hittar gynnsam information kring hur spelet fungerar samt vilka knep du kan ta till för att lättare kamma hem vinsten.

Hur Harpan går ut

För att patiensen ska gå ut vill du att de fyra basrutorna i det översta högra hörnet ska bestå av fyra fulländade högar. Essen ska ligga längst ned, och därefter ska valörerna stiga hela vägen upp till Kungen.

Du använder dig av de sju korthögarna i tablån tillsammans med spelhögen samt resthögen för att hitta korten som du behöver för att fullända basrutorna. Högarna i tablån har dock höga valörer underst med lägre valörer ovanpå – och du får inte lägga två kort med samma färg ovanpå varandra.

Tänk på detta innan du spelar Harpan

Harpan handlar inte bara om att använda de rätta strategierna, utan du måste också ha turen på din sida. Vissa gånger går patiensen helt enkelt inte ut oberoende av hur skicklig du är. För att höja vinstchansen är det dock möjligt att beräkna vilka de dolda korten är samt vilka kort som finns kvar i spelhögen. Detta gör du genom att kika på de öppna korten och hålla koll på korten som du redan har använt. Den här strategin är dock ganska avancerad, och som nybörjare är det här ingenting som du behöver tänka på.