Vad spelar vi mest på?

Spel är en populär fritidsaktivitet för människor i alla åldrar och finns i många olika former, inklusive videospel, brädspel, kortspel och träningsspel. Enligt en undersökning från Entertainment Software Association (ESA) från 2021 spelade 65% av vuxna i USA videospel och 47% spelade brädspel.

När det gäller videospel är de mest populära genrerna för vuxna action, rollspel och strategispel. Enligt ESA spelade 63% av vuxna i USA actionvideospel och 48% spelade rollspel. Många vuxna spelar också online Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) spel som League of Legends och DOTA 2.

Brädspel, inklusive sällskapsspel och strategispel som couronne och monopol, är också populära hos vuxna. Enligt undersökningen spelade 47% av vuxna i USA brädspel. De mest populära brädspelen för vuxna inkluderar klassiker som Monopol och Scrabble, men också moderna spel som Catan och Pandemic.

Kortspel, såsom poker och bridge, är också populära hos vuxna. Träningsspel, såsom yoga och pilates, är också populära aktiviteter för vuxna som söker efter en mer avslappnande form av spel.

Källor: