Vem är Daniela Rathana – ett porträtt

Efter sina framträdanden i tv-programmet ”Så mycket bättre” är Daniela Rathana idag en av de sångerskor svenskar söker mest efter på Google. Det är inte så konstigt med tanke på vilka fina tolkningar hon gör. Rathana har snabbt blivit mycket populär och hennes musik kan höras på Spotify.

Rathana har ganska nyligen debuterat som soloartist, men hon har mycket erfarenhet i bagaget. Det här kan mycket väl vara en av våra blivande storstjärnor. 

Karriär

Daniela Rathana är en Sveriges mest populära sångerskor just nu. Hon började sin karriär som körsångerska bakom stjärnor som Zara Larsson och Sabina Ddumba, men intog sedan sin egen plats i rampljuset. Hennes karriär som soloartist drog igång 2019 och hennes debutalbum ”Rathana Club” släpptes 2021. Hon har även samarbetat med välkända namn såsom Oskar Linnros.

Rathana känns igen från teve där hon har medverkat i flera stora program. Hon har bland annat varit gäst i Idols fredagsfinal och medverkat i TV4:s ”Tilde” och i Bianca Ingrossos talkshow på Kanal 5. Rathana gjorde dessutom många hyllade framträdanden när hon medverkade i tv-programmet ”Så mycket bättre”. 

Hon framförde till exempel sina egna tolkningar av låtar från artisterna Nordman, Albin Lee Meldau och Anne-Lie Rydé. Som sångerska har hon fått mina fina nomineringar, bland annat till P3 Gulds Guldmicken och Grammisgalan.

Vanliga frågor

Hur lång är Daniela Rathana?

Ingen vet hur lång Rathana är, men enligt bilder verkar hon vara runt 165 cm lång.

Hur gammal är Daniela Rathana?

Rathana föddes den 11 februari 1996 och är 26 år gammal.

Var bor Daniela Rathana?

Rathana växte upp i Akalla men bor idag i Johanneshov.

Har Daniela Rathana någon pojkvän?

Många undrar om denna svenska sångerska är singel, men tyvärr är svaret nej. Daniela Rathana är sedan 2021 förlovad med den svenska musikern Mats Sandahl.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/danielarathana/

Källor:

– https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wAdeKn/daniela-rathana-bast-i-sa-mycket-battre-2022

– https://gaffa.se/nyheter/2022/december/daniela-rathana-om-sa-mycket-battre-ville-bara-att-det-skulle-vara-over/

//gamaco.se