Kvartsfinal: Nederländerna herrlandslag i fotboll och Turkiet herrlandslag i fotboll

Kvartsfinalen i EM 2024 mellan Nederländernas och Turkiets herrlandslag i fotboll är en av turneringens mest förväntade matcher. Två lag med starka traditioner och imponerande prestationer möts för att kämpa om en plats i semifinalen. Matchen kommer att spelas den 7 juli på Olympiastadion i Berlin, Tyskland. Både Nederländerna och Turkiet har visat sig vara formidabla motståndare genom turneringen, och detta möte förväntas bli en spännande och taktiskt utmanande match.

kvartsfinal-em-nederlanderna-turkiet

Bakgrund

Nederländerna har en rik fotbollshistoria med framgångar i tidigare EM och VM. Under ledning av Ronald Koeman har laget fortsatt att bygga på sin starka spelstil med fokus på bollinnehav och teknisk skicklighet. Nyckelspelare som Virgil van Dijk och Frenkie de Jong har varit avgörande för lagets framgångar.

Turkiet har också visat imponerande prestationer genom åren, särskilt i EM 2008 när de nådde semifinalen. Under ledning av Stefan Kuntz har Turkiet utvecklat en dynamisk spelstil med fokus på snabbhet och effektivitet. Spelare som Hakan Çalhanoğlu och Cengiz Ünder har spelat centrala roller i lagets framgångar.

Aktuell Ställning i EM

Här är den aktuella tabellen för Grupp C och Grupp D där Nederländerna och Turkiet deltog:

Grupp C

LagVinstOavgjortFörlustMålskillnadPoäng
Nederländerna210+47
Österrike11104
Ukraina102-13
Ungern003-30

Grupp D

LagVinstOavgjortFörlustMålskillnadPoäng
Turkiet210+37
Italien201+46
Schweiz102-23
Finland012-51

Senaste Matcher

Nederländerna har visat stark form genom gruppspelet, inklusive en övertygande 3-0-seger mot Ukraina. I åttondelsfinalen besegrade de Rumänien med 3-0, vilket ytterligare stärkte deras position som en av turneringens favoriter.

Turkiet har också imponerat med två segrar och en oavgjord i gruppspelet. I åttondelsfinalen besegrade de Österrike med 2-1, en match där Hakan Çalhanoğlu spelade en avgörande roll med sitt spel på mittfältet.

Kommande Matcher

Här är en översikt över de kommande matcherna för Nederländerna och Turkiet i EM 2024:

DatumTidMatchArena
7 juli 202421:00Nederländerna vs TurkietOlympiastadion, Berlin

Form och Taktik

Nederländerna använder ofta en 4-3-3-formation som betonar bollinnehav och snabba anfall. Ronald Koeman har utvecklat en spelstil som utnyttjar lagets tekniska skicklighet och starka defensiv. Nyckelspelare som Virgil van Dijk och Frenkie de Jong spelar avgörande roller både defensivt och offensivt.

Turkiet spelar vanligtvis en 4-2-3-1-formation under Stefan Kuntz. Laget förlitar sig på en stark defensiv bas och snabba kontringar. Hakan Çalhanoğlu och Cengiz Ünder är centrala i deras spelstil, med Çalhanoğlu som den kreativa kraften på mittfältet.

Nyckelspelare och Målskyttar

För Nederländerna är Virgil van Dijk och Frenkie de Jong de viktigaste spelarna. Van Dijk leder försvaret med sin erfarenhet och fysik, medan de Jong kontrollerar mittfältet med sin passningsförmåga och vision. Cody Gakpo har också varit en pålitlig målskytt genom turneringen.

Turkiet förlitar sig mycket på Hakan Çalhanoğlu för att skapa chanser och Cengiz Ünder för att avsluta dem. Burak Yılmaz är också en nyckelspelare i anfallsspelet, känd för sin förmåga att göra mål i viktiga matcher.

Troliga Laguppställningar

Nederländerna:

  • Målvakt: Justin Bijlow
  • Försvar: Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Daley Blind
  • Mittfält: Frenkie de Jong, Marten de Roon, Teun Koopmeiners
  • Anfall: Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Memphis Depay

Turkiet:

  • Målvakt: Uğurcan Çakır
  • Försvar: Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş
  • Mittfält: Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Okay Yokuşlu
  • Anfall: Cengiz Ünder, Burak Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu

Avslutning

Matchen mellan Nederländerna och Turkiet i kvartsfinalen av EM 2024 förväntas bli en högintensiv och taktiskt utmanande tillställning. Båda lagen har starka trupper och spelstilar som kan leda till en spännande match. Nyckelspelarna kommer att spela avgörande roller, och det återstår att se vilket lag som kommer att ta sig vidare till semifinalen och fortsätta sin resa mot EM-titeln.

För mer information och uppdateringar om EM 2024, besök UEFAofficiella hemsida och följ matcherna live på em-fotboll.se och fotboll-em.se.